Jasper & Flip

Het Eindresultaat:

Fotograaf Flip Franssen en Jasper de Glas werkten samen in hun interpretatie van het thema Verbinding.

Franssen werkt als reportagefotograaf veelal in de journalistiek en heeft opdrachtgevers als de Gelderlander en NRC/Next. Hij was verschillende keren prijswinnaar bij de Zilveren Camera.
Jasper de Glas maakt veel foto’s met Nijmegen en de Waal als onderwerp  en heeft hier over een eigen Facebook-pagina. Hij is graficus van huis uit.

Na een kort gesprek kwamen zij beiden al snel met het idee een panorama te maken op een brug waar zij beiden op stonden.

Jasper en Flip werken allebei met Nikon apparatuur en vonden elkaar snel in het maken van een panorama, een stijlmiddel waar ze allebei affectie mee hebben. Door allebei een aantal staande foto’s te hebben gemaakt naar elkaar toe en die software matig aan elkaar te hebben geplakt ontstond er dit eindresultaat, een panorama waar zij beiden op staan als fotograaf.

De nieuw aangelegde Nevengeul met zijn nieuwe bruggen was de vanzelfsprekende omgeving om een mooi beeld te maken waardoor ook de verbinding tussen henzelf gemaakt wordt. Ook de ondergaande zon geeft een mooi sfeervol beeld dat zijn weerspiegeling heeft in het water.

Het proces…